Τα φρούτα του χειμώνα

Εντυπωσιακά σε χρώμα, πλούσια σε βιταμίνες και, όπως πάντα, απαραίτητα για τον οργανισμό, τα φρούτα του χειμώνα είναι ασπίδα προστασίας από τις ιώσεις που πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε. Η σωστή και πάντα με μέτρο κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα θωρακίσει τον οργανισμό μας επαρκώς και θα μας κρατήσει υγιείς ή στη χειρότερη περίπτωση αρκετά δύνατούς ώστε να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και τις χειρότερες ιώσεις της εποχής.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κάθε οργανισμός αντιμετωπίζει την κάθε ίωση με τελείως διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο που συχνά συναντάμε ανθρώπους που, παρά το γεγονός ότι είναι άρρωστοι, εξακολουθούν και έχουν την απαραίτητη ζωντάνια για να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους καθήκοντα χωρίς δυσκολία, σε αντίθεση με άλλους που με το παραμικρό υποκύπτουν.

Ποιά είναι λοιπόν τα φρούτα του χειμώνα;

Ας ξεκινήσουμε από τα γνωστότερα σε όλους, το πορτοκάλι, το μήλο και το μανταρίνι, συνεχίζοντας με το λεμόνι, το γκρέιπ φρουτ, το αχλάδι και το ακτινίδιο.

Από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι η τροφή μας μας προστατεύει όσο τίποτα άλλο και ότι οι άνθρωποι που είχαν διαιτολόγιο πλούσιο σε ωμά φρούτα και λαχανικά με λίγο μόνο κρέας ήταν περισσότερο υγιείς από εκείνους που κατέφευγαν στις άλλες απολαύσεις. Τίποτα από αυτά δεν αποτελεί μυστικό. Αρκεί μόνο να το ακολουθήσουμε. Το γιατί οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουν να μην το κάνουν σίγουρα αποτελεί μυστήριο.