Φρέσκα λαχανικά

Τα λαχανικά στην εποχή τους! Για όλους εμάς που θέλουμε να λαμβάνουμε τις περισσότερες από τις βιταμίνες που έχουν να μας προσφέρουν τα τρόφιμά μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι πάντοτε καλύτερο να τα καταναλώνουμε όταν είναι στην εποχή τους. Ο λόγος είναι απλός.Βρίσκονται εύκολα γύρω μας και προέρχονται κυρίως από τοπική ή κοντινή παραγωγή.

Δεν έχουν διανύσει τεράστιες αποστάσεις μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας και διατηρούν τα περισσότερα θρεπτικά τους συστατικά. Διαλέγουμε λοιπόν φρούτα και λαχανικά σύμφωνα με το ημερολόγιο των καλλιεργητών της χώρας μας, γνωρίζοντας φυσικά ότι τα θερμικήπια έχουν εκτείνει σχετικά τις περιόδους καλλιέργειας, δίνοντάς μας, για παράδειγμα, νόστιμες ντομάτες μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου, έστω και σε περιορισμένη παραγωγή.

One thought on “Φρέσκα λαχανικά

  1. Νομίζω ότι κάθε φορά που μαγειρεύουμε τα λαχανικά τα σκοτώνουμε. Χάνουν τόσα πολλά από τα θρεπτικά τους στοιχεία που ενώ νομίζουμε ότι τρώμε υγιεινά, στην ουσία κάνουμε μεγάλο λάθος. Ειδικά όταν τα βράζουμε/ψήνουμε για πολλή ώρα. Κρίμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *